“Vertrouwen” als middel om lerarentekort op te lossen?
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Aanbevolen lectuur

  • Waarom vuilnismannen meer verdienen dan bankiers, van Jesse Frederik en Rutger Bregman
    • Essay over de vraag waarom werk dat waarde toevoegt aan de welvaart vaak veel slechter wordt beloond dan werk dat slechts welvaart verplaatst of zelfs schadelijk is.
    • uitgeverij de Correspondent
  • De meeste mensen deugen, van Rutger Bregman
    • Al eeuwen denken grote filosofen dat beschaving slechts een laagje vernis is. Mensen moeten keihard hun best doen om Goed te zijn, en eigenlijk zijn we gewoon beesten voor elkaar. Nee, zegt Rutger Bregman in dit boek. Met behulp van geschiedenis, archeologie, psychologie en economie houdt hij een pleidooi voor de inherente goedheid van de mens. Geen dun boek, maar wel erg informeel geschreven en daardoor heel toegankelijk.
    • uitgeverij de Correspondent

Als scholen meer autonomie (toekennen van niet-gekleurde middelen i.p.v. gekleurde middelen) zouden krijgen, zou dit een teken van vertrouwen zijn.  Dit zal het welbevinden van onderwijspersoneel (leerkrachten en directies) zeker verhogen.  Op lange termijn zal dit ook leiden tot meer werkvreugde en respect voor de job.

“Vertrouwen” als middel om lerarentekort op te lossen?
Facebooktwitterlinkedininstagramflickrfoursquaremail
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Één gedachte over ““Vertrouwen” als middel om lerarentekort op te lossen?

  1. Respect voor de job? De welke? De 1/5de opdracht van een collega, de GOK-uren, de SES-lestijden, lestijden bijsprong, nog een uurtje Samen School Maken of kerntaken of liever beleidsondersteuning en aanvangsbegeleiding? De laatste, lees jongste leerkrachten in de rij mogen al die gaatjes vullen! En het is plezant!

Een reactie achterlaten

Scroll naar boven