Thomas More

Sinds schooljaar 2013-2014 heeft VLVO (toen nog ODVB) gewerkt aan de voorbereiding van een nascholingscontinuüm voor leidinggevenden in het onderwijs. Als uitgangspunt hiervoor zijn de resultaten gebruikt van het onderzoek dat professor Verbiest uitvoerde in opdracht van het ministerie van onderwijs en vorming. Hier vind je ook de bijlagen bij het onderzoek. Het schooljaar 2016-2017 gingen we formeel van start. De opleidingen worden steeds verzorgd door onze partner Thomas More Hogeschool.

Professor Verbiest onderscheidt drie soorten leidinggevenden in het onderwijs: overwegend uitvoerend (beginnende directeur, coördinator, beleidsmedewerker, …), overwegend vormgevend (‘gesettelde’ directeur) en overwegend strategisch (coördinerend directeur, algemeen directeur). De nascholingen van onze partner, Thomas More Mechelen en Kempen, zijn voor de drie groepen relevant.

Succesvolle leiderschapspraktijken volgens professor Verbiest:

VORMINGEN

Professionalisering en navorming in het onderwijs met het vernieuwde Vormingscentrum Onderwijs. Op deze website vind je hun nascholingsaanbod voor schooljaar 2023-2024 in de verschillende campussen!

Scroll naar boven