Coaching

Directies hebben een verschrikkelijk druk schema waardoor ze geen tijd vinden om voor zichzelf te zorgen. Hierdoor wachten schoolleiders vaak te lang om coaching aan te vragen, terwijl coaching net de problemen wil voorkomen. Is er toch een probleem, dan kan je bij VLVO ook terecht voor een vrijblijvend gesprek en/of een luisterend oor.

Het is toch positief dat je als leidinggevende op zoek gaat naar een coach die je kan helpen om nieuwe competenties te ontwikkelen of om je te ondersteunen in vernieuwingstrajecten die je wil doorvoeren op school. Directeurs willen graag antwoorden en hulpmiddelen om bijvoorbeeld beter te kunnen ingrijpen bij ongepast gedrag van collega’s of ze willen beter leren bemiddelen bij conflicten.
Sommige directeurs zien door het bos de bomen niet meer bij de grote diversiteit aan taken die ze dagelijks moeten uitvoeren.  Timemanagement, uittekenen van een strategisch beleid en focussen op de corebusiness, kan het leven van een directeur een stuk makkelijker maken.

Coaching geeft zoveel mogelijkheden en kansen om op professioneel vlak te groeien en verder te ontwikkelen.

Wij staan al zeker voor jullie klaar!

Waarom een VLVO-coach?

Omdat:

  • deze echt alleen komt voor jou als directeur;
  • deze geen andere banden heeft met je instelling en daardoor voor jou een objectieve gesprekspartner is.

De coach:

  • is een sparringpartner voor jou als directie;
  • houdt je een spiegel voor, ook als het minder prettig is om in die spiegel te kijken;
  • confronteert, ondersteunt en adviseert;
  • is er voor jou. Alles wat besproken wordt blijft tussen jou en de coach;
  • is de neutrale en objectieve gesprekspartner die verheldert en structureert, vraagt en verdiept;
  • helpt je de door je gestelde doelen te behalen.

Waar?

De coaching kan doorgaan op de locatie gewenst door de coachee. Concrete afspraken betreffende de locatie worden gemaakt tijdens het intakegesprek.

Kosten?

Het intakegesprek is gratis

De vervolggesprekken biedt VLVO enkel aan voor leden aan € 80 euro per gesprek (max. 1,5u). Het aantal gesprekken kan je zelf bepalen. We stellen wel een minimum van 4 gesprekken voorop om resultaat te kunnen boeken. Een gemiddeld coachingtraject duurt, afhankelijk van de complexiteit, 5 tot 10 sessies. Als de coach tot bij jou komt, betaal je ook de verplaatsingskosten aan het officiële tarief.

Hier vind je meer info over onze coaches.

Scroll naar boven