Lexima

Onze missie: Lexima wil geletterdheid en gecijferdheid bevorderen zodat iedereen optimaal kan functioneren in onze informatiesamenleving.

Goed kunnen lezen, schrijven en rekenen is de basis om te functioneren in een wereld die draait om cijfers en letters. Omdat dat dit niet voor iedereen even makkelijk gaat, maken wij digitale programma’s die leerlingen hierbij helpen. Met onze hulp worden ze zelfredzamer.

Anno 2020 versmolt de educatieve afdeling van Sensotec n.v. met Lexima Nederland, wat de start betekende van Lexima België. Een logische vervolgstap. De beide nichespelers, die onderwijsinstellingen helpen om inhoudelijk uit te blinken, hadden namelijk heel wat overlap in hun oplossingen en aanpak.

De bedrijven achter de merken, Lexima b.v. en Sensotec n.v., hebben samen ruim een halve eeuw op de teller staan. Zo’n parcours succesvol afleggen doe je niet alleen. Intensieve samenwerking met andere organisaties in binnen- en buitenland is dan ook een manier van werken eigen aan Lexima.

Vormingen

Leesproblemen effectief aanpakken (VLVO i.s.m. Lexima)

VLVO en Lexima België slaan de handen in elkaar om leesproblemen aan te pakken. Deze vormingen gaan dieper in op het belang van de preventieve aanpak met wetenschappelijke inzichten rond laaggeletterdheid en preventie van leesproblemen. Hiervoor worden gerenommeerde gastsprekers uitgenodigd, nl. Prof. Aryan van der Leij (Roeselare), Prof. Maaike Vandermosten (Bornem) en NN (Diest).

Op deze vorming komt ook het pakket Bouw! aan bod. Wat is het precies, het wetenschappelijk belang ervan en een demonstratie. Aansluitend kunnen de deelnemers zelf aan de slag via een demo-account om de mogelijkheden te verkennen. De vorming zal worden afgesloten met een netwerkmoment (inc. lunch) om verder in dialoog te gaan met de gastspreker en/of trainer-adviseurs.

Waar en wanneer?

  • We voorzien 3 sessies verspreid in Vlaanderen op 16/05, 01/06 en 27/09/2023.
  • De vormingen starten steeds om 09.30u. en aansluitend op de vorming is een broodjeslunch (tot ca 13.30u.) om nog wat na te praten of extra vragen te stellen aan de gastspreker en/of de Lexima-adviseur.

Praktisch

Prijs: 45 euro voor leden, 65 euro voor niet leden (broodjeslunch inbegrepen).

Inschrijvingen kunnen enkel via volgende formulieren (per locatie):

Gratis inspiratiesessies rond taal & leren

Laat jezelf en je schoolteam inspireren rond lezen en spellen door de gratis inspiratiesessies van Lexima. Met deze sessies willen we een bron van inspiratie zijn voor de vele educatieve uitdagingen waarmee je als school geconfronteerd wordt.

De volgende sessies gaan door op 13 april (Oostende), 27 april (Lokeren) en 8 mei (Gent). Tijdens een inspiratiesessie gaan we dieper in op 3 thema’s. Je schrijft in voor 1, 2 of alle 3 de thema’s. Je ontdekt er ons aanbod aan educatieve programma’s, volgt een boeiend discours van onze inhoudsdeskundigen & gastsprekers, prominente wetenschappers en ervaringsdeskundigen, en gaat in interactie onder het genot van een hapje en drankje. Je leest er hier alles over. Schrijf je snel in!

             

Schuiven naar boven