DiCoM

Coaching voor startende directeurs

In oktober 2017 stapte VLVO mee in het Erasmus+ project over coaching en mentoring voor nieuwe schoolleiders. Het project werd afgerond in het najaar van 2019 en alle participerende landen (Ierland, Italië, Nederland, Slovenië, Verenigd Koninkrijk en Vlaanderen) verspreidden dit nationaal verder.

In Vlaanderen rolde VLVO dit project uit onder de naam DiCoM (Directies Coaching en Mentoring).

Ben je net gestart als directeur (max. 12 maanden)? De ervaren collega’s die je voorgingen, kunnen je objectief met raad en daad ondersteunen. Enkele enthousiaste, bekwame mentoren werden regionaal geselecteerd. Enkel leden van VLVO kunnen op de deskundigheid van deze mentoren rekenen om je dagelijkse taken vorm te geven.

Als je interesse hebt in DiCoM, kan je je hier aanmelden. Standaard voorzien we 10 sessies, maar je kan eventueel starten met 5 indien gewenst. Nadien kan je nog altijd verlengen tot maximum 2 jaar deelname aan het DiCoM-project. VLVO wil blijven investeren in startende directeurs door hen de nodige ondersteuning te bieden om beter gewapend aan een directiefunctie te beginnen. Daarom voorziet VLVO korting voor de mentees (t.o.v. het normale coachingstarief van € 80/sessie). VLVO neemt ook alle verplaatsingskosten (indien van toepassing) van de mentoren voor hun rekening.

  • voor € 320, teken je in voor een reeks van 5 sessies (20% korting t.o.v. coachingstarief)
  • voor € 560 kan je intekenen voor 10 sessies (30% korting t.o.v. coachingstarief)

Ook interesse als mentor? Stuur een mail naar ella@vlvo.be voor verdere info.


De directeurs die reeds van deze begeleiding konden genieten, waren bijzonder enthousiast. Enkele reacties:

Het is heel waardevol om met iemand, die buiten je organisatie staat, te kunnen praten, van gedachten te wisselen, open gesprekken te voeren. Op deze manier moet je je woorden niet wikken en wegen. Een luisterend en ervaren oor is erg waardevol. Je hebt iemand voor je die zich kan inleven, die raad kan geven, die opbouwend spreekt. Een aanrader!

Heel veel lof voor mijn mentor! Het is niet vanzelfsprekend om dit in coronatijd digitaal aan te pakken, maar het verloopt vlot. Zijn input is ook heel waardevol, mede doordat we in verschillende netten werken. Dus bedankt om dit mogelijk te maken!


Scroll naar boven