Open brief van een directeur aan minister Weyts
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

                                                  Beste mijnheer Weyts,

U wil graag directeurs helpen. We lazen het vrijdag in de kranten. Dat is sympathiek van u. En vooral hoog nodig. Maar uw plan is niet helemaal waterdicht. Het is niet omdat u met enkele miljoenen zwaait, dat een probleem is opgelost. Voor alle duidelijkheid, u voorziet 3 miljoen om de problemen van directeurs op te lossen. Dat lijkt een riante geste. Als je dat verdeelt over de 4.000 onderwijsinstellingen van Vlaanderen, klinkt dat al heel anders.

Wie de krantenartikels gelooft, leert dat directeurs heel veel opleidingen nodig hebben. Want u wil experts en organisaties inzetten die de nodige kennis en vaardigheden kunnen aanleren. Als er één ding is dat directeurs WEL kunnen, dan is het rekenen. Exact 750 euro per school. Hebt u al eens een spreker uitgenodigd, mijnheer Weyts? Met 750 euro kan je exact één persoon laten langskomen.

Maar dan zijn we er nog niet…

De volledige versie van deze open brief van Wim Vercruysse (directeur ad interim, VBS De Twijg, Wijgmaal) kan je vinden op www.dewereldmorgen.be

Wens je op deze open brief te reageren of iets toe te voegen vanuit eigen ervaring, dan kan dat hieronder in het reactievenster!

Open brief van een directeur aan minister Weyts
Facebooktwitterlinkedininstagramflickrfoursquaremail
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Een reactie achterlaten

Scroll naar boven