Iedereen specialist!
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Op het einde van vorig schooljaar lanceerde Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) een opvallende maatregel in de hoop het beroep van leerkracht aantrekkelijker te maken, nl. het invoeren van de leraar-specialist.

Zo kunnen scholen van zowel het basis- als het secundair onderwijs vanaf dit schooljaar ‘leraar-specialisten’ aanstellen. Deze leraar-specialist krijgt een bepaalde periode de ruimte om een bepaalde expertise gericht in te zetten of nog verder te ontwikkelen. Ze krijgen hiervoor een tijdelijke loonsverhoging van ongeveer 8%. Deze maatregel moet de vlakke loopbaan in het onderwijs doorbreken en zo de job aantrekkelijker maken.

Deze reactie bleek niet bij alle directies in goede aarde te vallen.

Lees hier hoe ‘t Speelscholeke in Deurne (Antwerpen) hiermee omgaat.

Als je dat wenst, kan je hieronder aanvullen of reageren op dit artikel.

Iedereen specialist!
Facebooktwitterlinkedininstagramflickrfoursquaremail
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

2 reacties op “Iedereen specialist!

  1. Maar wat als het geld nu blijft liggen dat je niet aan een specialist wil geven? We het niet krijgen als extra ondersteuning in de klas… gaan we het dan laten liggen? Terwijl ik met dat geld toch iemand extra verantwoordelijkheden kan geven… Het is een 13e maand…dus niet weinig hé. Momenteel denken wij ook nog na maar misschien is het een idee om zij die het niet lieten liggen naar hun praktijkvoorbeelden te vragen en elkaar zo te inspireren.. Laten we creatief nadenken zoals de minister het schreef…ook al had hij niet echt een voorbeeld. Maar wij kunnen dat in het onderwijs!

Een reactie achterlaten

Scroll naar boven