MOS – #MISSIEMINDER
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Op vrijdag 26 november 2021 organiseert MOS Vlaanderen voor de tweede keer #MissieMinder, een actiedag voor scholen die leerlingen laat kennismaken met de ‘Piraminder’ van De Transformisten. Ieder jaar staat een ander thema in de schijnwerpers. De actie van 2020 stond in het teken van voedselverlies. In 2021 pakken we de berg wegwerpplastic aan.

Plastic is een veelzijdig product met een lage productieprijs. Het is nog moeilijk weg te denken uit ons leven. De globale plasticproductie steeg van 1,5 miljoen ton in 1950 tot meer dan 335 miljoen ton in 2016. De helft van het geproduceerde plastic is voor eenmalig gebruik. We spreken dan van wegwerpplastics of single use plastics (SUPs). Heel wat wegwerpplastics komen niet in de recyclage- of afvalstroom terecht, maar belanden in de natuur of dragen bij aan de plastic soup. Daar willen wij iets aan doen! 

Ga je mee op #MissieMinder? Niet toevallig valt deze actiedag in de Europese Week van de Afvalvermindering en op Black Friday. #MissieMinder biedt een antwoord op de koopwoede die samengaat met Black Friday en de afvalberg die erdoor wordt gecreëerd.

Organiseer met je school een actie om dit aan te pakken en registreer deze actie op #MissieMinder.

MOS wil helpen om van je school een milieuvriendelijke en duurzame leer- en leefomgeving te maken, samen met de leerlingen, het schoolteam en het netwerk van de school. Een duurzame toekomst voor onze planeet begint met bewuste keuzes maken!

MOS – #MISSIEMINDER
Facebooktwitterlinkedininstagramflickrfoursquaremail
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Een reactie achterlaten

Scroll naar boven