Coaches

Onze coaches

Joël Boussemaere

Joël was van 1991 tot 2009 directeur van een gemeentelijke basisschool(195 leerlingen). Van 2003 tot 2014 was hij directeur coördinatie van een Scholengemeenschap van een 1300 leerlingen.
Gedurende acht jaar was hij plaatsvervangend lid van de Algemene Vergadering van de VLOR en voorzitter van het Regionaal Directeuren-platform OVSG van West-Vlaanderen.
Hij volgde een opleiding tot coach bij Ruud de Sain van AVS, onze Nederlandse zusterorganisatie.

“Coaching is voor mij een persoonlijke begeleiding op basis van een gelijkwaardige één-op-één-relatie. Coaching is de motivatie vinden om een proces op gang te brengen om te veranderen, om bij te sturen, oplossingen vinden om opnieuw met volle moed zijn job uit te oefenen.”

Marie-Jeanne Baelmans

Marie-Jeanne was van 1993 tot 2003 directeur van een kleine tot middelgrote basisschool (270 leerlingen). Van 2003 tot 2011 was ze directeur coördinatie van een scholengemeenschap van een 1500 leerlingen.
Ze volgde een opleiding tot coach bij Ruud de Sain van AVS, onze Nederlandse zusterorganisatie.

“Wat voor mij belangrijk is bij het coachen, ben jij zelf. In het intakegesprek proberen we samen de weg uit te stippelen die je wil gaan. Dat kan gaan van het oplossen van problemen over het gewoon samen nadenken over jouw functioneren tot het zoeken naar nieuwe uitdagingen. Ik blijf naast je tot je bent waar je wil zijn.”

Ella Sels

Ella Sels is directeur in de scholengemeenschap Invento van het Gemeenschapsonderwijs.  Bijna 20 jaar is zij directeur geweest in verschillende basisscholen in het Stedelijk Onderwijs Antwerpen en in het GO!  Vanaf vorig schooljaar combineert ze deze job met haar huidige functie bij VLVO. De belangen van de directies zijn dé prioriteit bij VLVO naast het verstrekken van informatie en ondersteunen van processen die moeten aangepakt worden op school. 

“Samen met mij kan de coachee obstakels overwinnen en evenwichtige beslissingen nemen op basis van goed leiderschap.”

Scroll naar boven