Nascholingscontinuüm

Sinds schooljaar 2013-2014 heeft VLVO (toen nog ODVB) gewerkt aan de voorbereiding van een nascholingscontinuüm voor leidinggevenden in het onderwijs. Als uitgangspunt hiervoor zijn de resultaten gebruikt van het onderzoek dat professor Verbiest uitvoerde in opdracht van het ministerie van onderwijs en vorming. Hier vind je ook de bijlagen bij het onderzoek. Het schooljaar 2016-2017 gingen we formeel van start. De opleidingen worden steeds verzorgd door onze partner Thomas More Hogeschool.

Professor Verbiest onderscheidt drie soorten leidinggevenden in het onderwijs: overwegend uitvoerend (beginnende directeur, coördinator, beleidsmedewerker, …), overwegend vormgevend (‘gesettelde’ directeur) en overwegend strategisch (coördinerend directeur, algemeen directeur). De nascholingen van onze partner, Thomas More Mechelen en Kempen, zijn voor de drie groepen relevant.

Voor het schooljaar 2022-2023 staat de eerste dimensie van het kader ‘Succesvolle Leiderschapspraktijken’ van Verbiest in de kijker, namelijk ‘richting geven’. In het kader van dit thema worden een aantal nieuwe nascholingen aangeboden. Daarnaast worden ook een aantal succesvolle vormingen van de voorbije jaren hernomen.

Hier vind je een overzicht van alle aangeboden navormingen en trajecten voor directies en middenkader. Leden van VLVO krijgen 10% van hun cursusgeld teruggestort mits voorlegging van het inschrijvings- en betalingsbewijs. De specifieke vormingen die hiervoor in aanmerkingen zijn aangeduid in de overzichtsfolder.

In het kenniscentrum LEON in Mechelen en Donche in Vorselaar kan je deze cursussen volgen. 

Succesvolle leiderschapspraktijken volgens professor Verbiest:

Schuiven naar boven