VLVO

Erasmus+

In oktober 2017 stapte VLVO mee in het Erasmus+ project van Groot-Brittannië over coaching en mentoring voor nieuwe schoolleiders. Deelnemende partners waren België, Slovenië, Italië, Ierland en Nederland.

Het project werd afgerond in het najaar van 2019 en alle participerende landen verspreiden dit nationaal verder. In Vlaanderen rolt VLVO dit project uit onder de naam DiCoM (directies coaching en mentoring)

Herinnert u zich de eerste jaren als startende directeur? De weg vinden in het doolhof dat deze job is… Uw ervaring en opgedane kennis zijn van onmisbaar belang om nieuwe collega’s raad te geven en te ondersteunen.

Een eerste stap is het recruteren van bekwame mentoren. We zoeken per provincie 5 mentoren die elk maximum 5 nieuwe/recente directeuren begeleiden. De mentor heeft minstens 10 jaar ervaring als directeur en is niet langer dan 5 jaar met pensioen. Hij/zij beschikt over voldoende vakkennis en communicatieve vaardigheden. Extra opleiding gevolgd hebben is een meerwaarde. De mentor engageert zich voor één jaar en volgt de procedures zoals voorzien in het programma. Hij/zij ondersteunt de nieuwe directeur bij alle mogelijke uitdagingen van het ambt: omgaan met personeel, ouders, gemeenschap. Opstellen van visie en kwaliteitsbewaking, persoonlijke ontwikkeling, navorming, …

VLVO engageert zich om de mentoren te trainen tijdens een gezamenlijke startdag op 24 april 2020 te Brussel. De mentoren uit het project: Marc Verhelst (West-Vlaanderen), Griet Geysels (Oost-Vlaanderen), Luc Moons (Limburg), Vera Van Steenbergen (Antwerpen) en Vera Backhoven (Antwerpen) ondersteunen de nieuwe mentoren met gepast advies.

Is deze uitdaging iets voor u? Hebt u interesse om hierover meer informatie te krijgen? Stuur ons een mail en we contacteren u per telefoon.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.